9. lokakuuta 2015

Sukkasatoa

Kyllä se on meilläkin niin, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä. Tai tässä tapauksessa neulojan puolisolla ei ole sukkia. Onneksi mummut on ahkeria neulojia, muutenhan ne ois miekkosen jalat jo paleltuneet.

Päätin kunnostautua tämän suhteen ja tehä miehekkeelle heti kerralla komiat sukat. Ne on tylsästi seiskaveikkaa (sitä parempaa, vanhaa laatua komerojen kätköistä!) mutta onpahan lämpimät ja pysyvät melko varmaan hyvin jalassa saappaissakin. Tein kärjet ja kantapäät ohjeesta poiketen kuviovärillä, koskapa en ollut varma harmaan langan riittävyydestä. Oikeastaan nämä on aika hyvä näin.


Malli: Eesti Trail Hiking socks (Nancy Bush) // Ravelry
Lanka: Novita 7 veljestä harmaa 130g, Novita 7 veljestä vihreä 30g
Puikot: 3,5 mm


Ja vielä kerran miehen valitsemasta kuvakulmasta.


Äiteelle neulomani Kertuhkot on kuulemma hyvin paikatut ja tulleet tiensä päähän. Pitkällisen yrittämisen ja erehtymisen jälkeen äiti sai Merenkulkija-sukat, jotka mielestäni sopivat hyvin niin naisen kuin miehenkin jaloille. Oli aika vaikeaa löytää sopiva, kaunis ja joustava malli isojalkaiselle naiselle. Nämä valmistui jo keväällä.

Mainittakoon vielä, että jalkamannekiinina tässäkin toimii siippa säärivilloineen. Hänkin näihin sukkiin tykästyi, tuumasi jotta voisi ottaa samanmalliset sukat. Vaan kyllä seuraavat siipan sukat on ohuemmat, kenkiinkin sopivat.Malli: Merenkulkija (Tiina Kuu) // Ravelry
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm

Taas on vanhat seiskaveikkavarastot pari kerää kutistuneet. Jee! Ja huomenna ois kädentaitomessut Oulussa, joten täytyykin raivata tilaa uusille langoille. Oli tarkoitus jättää menemättä tänä vuonna, mutta eipä voikaan koskapa saadaan viimein Titityy meijän perälle. Aiettä!

9 kommenttia:

 1. Mainioita sukkia, ja molemmat sellaiset että hyvin sopisivat sekä naiselle että miehelle.

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat ja samaa mieltä kuin edellinen kommentoija: sopii kaikille!

  VastaaPoista
 3. Nuo Merenkulkijat on kyllä tosi kauniit! Täytyy muistaa tehdä ne joskus itsekin.

  VastaaPoista
 4. Komeita sukkia! Minä juuri viikonloppuna siivosin lankojani ja ihmettin veikka varastoa. Pitää antaa sille nyt kyytiä niin pääsee niistäkin :)

  VastaaPoista
 5. Verrattomia sukkia! :) Kyllä siinä nyt varpaiden kelpaa.

  VastaaPoista
 6. Kauniita (vai pitäisikö sanoa komeita?) sukkia. Pidän varsinkin noiden ensimmäisten yksinkertaisesta mutta silti niin erinomaisesta kuviosta.

  VastaaPoista
 7. Nuo liilat on mun mielestä tosi hienot. Olen eka kerran sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)