5. toukokuuta 2015

Uusi työ, uusi avainnauha

Tämä (entinen) kolmivuorotyöläinen saa totuttautua taas aikaisiin aamuherätyksiin ja säännölliseen päivärytmiin työpaikan vaihdoksen myötä. Uutta työtä varten on tietysti mukava hankkia uusia juttuja ja koska uudessakin paikassa on kaikki ovet lukossa niin ihan ensiksi piti saada entisen, ruman avainnauhan tilalle korvike. Netistähän olisi löytynyt nättejä mutta aattelin säästää ja tehä ite!Avainnauha on tehty 1 mm paksusta, vahapintaisesta puuvillanarusta, johon pujottelin 6 mm kokoisia värillisiä puuhelmiä sekä ruskeita 12 x 8 mm kokoisia puuhelmiä. Helmiryhmien väleihin tein solmuja. Narua tällaiseen menee yllättävän paljon: metrin mittaiseen avainlenkkiin käytin 2 x 2 metrin narupätkää eikä sitä kovin paljoa yli jäänyt. Klipsilukon olen todennut käteväksi, joten sellaisen ostin erikseen. Ideoita hain Helmien talon avainnauhaohjeesta.Mää vanhana sudenpentuna kaivelin muistien sopukoista merimiessolmun päättelyä varten ja sitte vielä pistin narujen päät toislla solmuilla tuonne ruskeiden helmien reunoille, ettei ne jää törröttämään. Ei ole nykyisessä työssä niin väliä turvalukoilla, ellei aio jättäytyä avaimista hissin ovien väliin. Hope not. 

Sen verran oon neulonut, että oon ollut mukana Lankakauppa Titityyn kevätKAL:ssa. Neule lähtee kohta loppusuoralle, joten eiköhän se määräajassa valmistu. Siitä lisää myöhemmin!


8 kommenttia:

 1. Onnea uuteen työhön. :) Jaa-a, pitäisi ehkä itsekin vaihtaa avainkaulanauha johonkin nätimpään. Mulla vaan jää aina hiukset kiinni helminauhoihin ja korujen lukkoihin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hiuksien tarrautuminen on kyllä ärsyttävää, eikä kyllä hyväksi hiuksillekaan. Mutta tähän ei ainakaan vielä oo hiukset juminu!

   Poista
 2. Kun noin kivan saa tehtyä itse, ei kannata haikailla valmiiden perään. Neulekin on ihanan värinen, innolla odotan näkeväni sen valmiina! Onnea uuteen työhön ja tsemppiä ensimmäisiin päiviin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, myöskin tsemppauksista. Niitä kyllä ensimmäisinä päivinä tarvittiinkin, ja varmaan vieläkin. :)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)