6. huhtikuuta 2015

Pätkikselle nuttu

Lähipiiriin on ihan pian tulossa vauva. Tulokkaan äiti esitteli jo helmikuussa kuvia, kun joku oli keksinyt neuloa pätkis-nutun karkkineulekisaan. Anopin kanssa sitten juonittiin että pitäähän se tälle meidänkin suvun tulokkaalle moinen saada, työnjako sellainen että anoppi maksaa kulut ja minä heiluttelen puikkoja. Maaliskuussa ohjekin sitten julkistettiin ja marketissa oli sopivasti seiskaveikat alennuksessa. 


Malli: Oma Pätkis -nuttu (by Marjo Larm) // Ravelry
Lanka: Novita 7 veljestä ruskeaa 200g, puhtaanvalkoista 120g
Puikot: Hihan joustimiin 3,5 mm, muuten 4 mm


Muokkailin ohjetta hieman oman mieleni mukaiseksi. Esim. aloituksen (nutun pohja) neuloin pyörönä 128 silmukalla ja ruskean nappilistan silmukat poimin sitten valkoisen nappilistan silmukoiden takareunasta ennen kuin siirryin neulomaan tasona. Tein tuon pohjan joustinneuleella vähän vahingossa, kun näyttää että mallikuvassakin on tehty mutta oikeastaan se on näin hyvä, koska hihoissa on samaa joustinta.

Ohjeessa oli tarvittu kahdeksan nappia mutta mulla tuli peräti kymmenen nappia. Neuletiheyttähän ei ollut ohjeessa kerrottu, joten varmaan johtuu neuletiheyden eroista. Hihat neuloin pyörönä ja tein lisäykset joka 8. kerros, sillä ohjeen mukaisesti joka 6. kerros tehtynä olis tullu mun makuun aika jyrkät lisäykset. OMA oli ohjeen nutussa ommeltu ristipistoilla mutta tässä mun versiossa se on ommeltu ketjupistoin. Hupun reuna on yksinkertainen, ilman mitään käänteitä.

Aika veikeähän tästä tuli ja tulevan pätkiksen vanhemmatkin ilahtui kovasti.

15 kommenttia:

 1. Ihana ja hauska vauvan neule! Pätkis on lapsuudesta asti ollut yksi suosikkikarkkini, joten saattaisin itsekin toteuttaa tämän idean. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullaki ois langat vielä toiseen mokomaan. Ihan kiva ja nopea projekti.

   Poista
 2. Aivan älyttömän söpö ja vekkuli neule :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joillakin piisaa mieikuvitus näiden ihanuuksien suunnitteluun. :)

   Poista
 3. Voi kuinka ihana! Ihan taatusti on tällainen ilahduttanut kovasti, ja laitetaan käytön jälkeen visusti talteen <3

  VastaaPoista
 4. Voi miten symppis! Rupes tekee mieli pätkiksiä... Seiskaveikka ei ehkä ole kaikkein pehmein lanka vauvanvaatteeseen, mutta ei kai tätä ole paljaalla iholla tarkoitus käyttääkään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta se, että seiskaveikka ei ole parasta vauvaneuleisiin vaikka tuo puhtaanvalkoinen olikin yllättävän pehmeää! Lankavalintaa miettiessä totesin saman, että tuskin tulee tilannetta, että paljaalle iholle tarvitsisi käyttää. Tarvinnee pieni lapsi enemmän kerroksia.

   Poista
 5. Itse haluan kans tällaisen toteuttaa. Lisäisin vaan neuleeseen haarojen kohdalle kaukalon turvavyön reiän. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muutaku puikoille, tämä on kiva projekti. Turvavyön reikä lisäisikin heti käytännöllisyyttä kovasti. :)

   Poista
 6. Moi. Kaunis tuo nuttu. Itse teen parhaillaan lankavalintaa. Onko 7-veljestä miten kestänyt käytössä?

  jauhopeukalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos! Valitettavasti en osaa sanoa, miten seiskaveikka on kestänyt käytössä, kun tämä nuttu meni lahjaksi. :) Yleensähän seiskaveikka kestää kyllä, jos ei pesussa huovu ja käytössä nyppäänny.

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)