19. helmikuuta 2015

Tuku-by

Pipojen tarve on pakottava, kun entiset ovat liian paksuja tai löpsähtäneet ja levenneet. Kaipaisivat kai pesua ja venyttelyä. Mies on muka niin ankara, että ei anna mun ostaa pipoja kaupasta. "Sää teet ite paljo parempia" se sanoo. No eipä auta kai kuin tarttua puikkoihin!

Norby-pipo ehti olla to-do-listalla melkoisen kauan ennen kuin rohkenin hankkia langat sitä varten ja pistää puikoille. Tukuwoolin fingering-lanka vaikutti sopivan rustiikkiselta vaihtoehdolta tätä pipoa varten.Malli: Norby (by Gudrun Johnston) // Ravelry
Lanka: Tukuwool fingering 50 g
Puikot: 3 mm aloituksen ainaoikeinneuleeseen, muuten 3,5 mm

Vähäsen jänskätti, että mitähän tulee kun ohjeen lanka on jonnin verran tuota tavallista fingering-vahvuista lankaa ohkasempaa mutta Ravelryä selailemalla selvisi, että on muutkin päätyneet hyvään lopputulokseen. Ja loppujen lopuksi tämä pipomalli olisi hyvin muokkailtavissa kaiken paksuisille langoille!

Aloittelin pipoa ensin 3,5 mm puikoilla mutta siitä tuli niin valtava, että vaihdoin 3 mm puikkoihin ja siltikin se edelleen on vähän iso, kun ei tiheydet ihan tämää ohjeen kans. Mutta oon kyllä aika tyytyväinen lopputulokseen! Tuo lanka yllätti ja ilahdutti: se on niin kevyttä ja pehmeää, että taitaa päästä ihan lempilankoihini. Onneksi sitä on vielä monta vyyhtiä lisää odottamassa erästä huiviprojektia...

17 kommenttia:

 1. Sinulle on blogissani tunnustus :) http://ilosofiaa.blogspot.fi/2015/02/ilosofiaa-was-here-2015.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho! Paljon kiitoksia kauniista sanoista. Lämmittää kyllä tämä tunnustus. :) Haluaisin vastata siihen, kunhan aktivoidun taas blogien lukemiseen ja löydän lisää uusia blogeja. :)

   Poista
 2. Se on muuten varmaan ihan totta - paaaaaljon hienompi pipa kuin mitä kaupasta löytyisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, on tämä kyllä uus lemppari. Eikä varmaan löydy henkkamaukoista tämän hajuista pipoa. ;D

   Poista
 3. Voi kuinka kaunis! Tosi kiva 'lötköpipo'. Ottaisin koska tahansa, mutta ehkä joudun kutiloimaan itse :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei muutaku puikoille, oli kivaa neulottavaa. :)

   Poista
 4. On todella hieno pipo! Tukuwool on kyllä nappivalinta tähän :)

  VastaaPoista
 5. Kauhian söpö pipo tupsuineen!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)