19. joulukuuta 2014

Viimehetken lahjukset

Nyt voi alkaa jo pikkuhiljaa hengähtää joululahjojen suhteen, kun on nämä viimeisetkin jouluneulomukset saatu puikoilta pois. Ekaluokkalaiselle kummitytölle tekaisin viiden lehden tossut. 


Malli: Viiden lehden tossut (ohje Facebookin Voihan villasukka! -ryhmästä) // Ravelry
Lanka: Pirkanmaan kotityö, Roosa nauha sukkalanka, 25 g
Puikot: 2,5 mm

Ohje oli aikuisten koossa seiskaveikan paksuiselle langalle. Tein nämä samalla ohjeella mutta fingering-vahvuisesta langasta ja koko on joustavan pohjan ansiosta ehkä 32-34. Pitäisi kaiketi sopia ekaluokkalaisen jalkaan. Toivottavasti ovat myös mieluisat, kun posti nämä jouluaatoksi paketissa kuljettaa. Käykääpä kurkkaamassa Marittan blogista, miten somilta tossut näyttävät pienissä jaloissa.

Tossut tekisi päivässä, jos oikein ahkeroisi mutta mulla meni pari päivää. Silmukoiden poimiminen kantapään reunasta siististi oli niin tylsää hommaa, että ensi kerralla kokeilisin tehdä näitä pyörönä.

Aikomukseni on ollut jo useampana jouluna lahjoa anoppia pitsihuivilla ja tänä jouluna hän sellaisen viimein saa. Halusin toteuttaa mallin, joka olisi näyttävä  olematta kuitenkaan liian pitsinen. Eli toisin sanoen mahdollisimman varma valinta.Malli: Cladonia (Kirsten Kapur) // Ravelry
Lanka: Drops, Baby alpaca silk 110 g
Puikot: 4 mm

Onhan tämä aika ihana malli. Tuo päättelyreuna silmukoineen ja nyppyineen on piste iin päälle. Tarkoitus oli tehdä tällainen itsellekin mutta tämä on tällaisenaan ehkä kuitenkin hiukkasen liian lyhyt omaan makuuni. Toivottavasti anoppi kuitenkin tykkää!

6 kommenttia:

 1. Kaunis tuo 'varma valinta'. Sen luulisi olevan mieluinen kelle tahansa.
  Lähdenkin taas etsimään netin syövereistä tuota viiden lehden tossun ohjetta. Tän siitä saa kun ei oo facebookissa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ulukomaan kielellä löytyypi ohjetta tuosta: http://www.liveinternet.ru/users/asiyem/post270387507/
   Toivottavasti löydät suomenkielisen ohjeen. Se on suomennos tuosta alkuperäisestä niin kai senkin voisi periaatteessa yhtälailla laittaa vapaaseen jakoon?

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)