30. syyskuuta 2014

Ahistuksen selättäjä

Vieläkö joku muistaa sen aikanaan ahistusta aiheuttaneen villapaidantekeleen, joka meni purkuun? No en määkään. Uutta neuletta puikoille vaan ja jotain paljon mukavampaa tilalle. Tulipa itse asiassa suoritettua purku heti tuolloin maaliskuussa ja aloitettua myös tämä uusi paita mutta sain paidan valmiiksi vasta nyt syksyllä. Jokin hihojen neulomisessa tökkii ja pahasti, aina. Vaan nyt ne valmistuivatkin hujauksessa, kunhan alkuun pääsi.

Malli: Poolside (by Isabell Kraemer) // Ravelry
Lanka: Lang Yarns Donegal, 230 g
Puikot: 4 mm, helmaan ja hihansuihin 3,5 mm

Halusin, että paidasta tulee istuvampi kuin ohjeessa. Aloittelin paitaa s-kokoisena mutta raglanlisäysten jälkeen yläosa jäi liian pieneksi, joten jatkoin lisäyksiä m1-kokoon. Kätevää! Ihan yks yhteen silmukkamäärät ei mene tuon koon kanssa kuten ei myöskään neuletiheys, mutta lähimpänä m1-kokoa tämä paita taitaa olla.

Donegal on yksi niistä langoista, jotka muuttuvat melkein kuin toiseksi, kun ne pesee. Lanka oli rasvaista ja neulepinta tosi rouheista mutta kun valmiin neuleen pesi tilkassa astianpesuainetta, neule muuttui ilmavaksi ja neulepintakin tasoittui. Kertakaikkisen ihana tweed-lanka, josta voisin tehdä vielä jotain muutakin.

Aika hyvän mittainenhan tämä on, mutta varmaan pingottelen paitaa vielä kerran ja koitan saada sille lisää pituutta, koskapa neule vetäytyi pingottamisen jälkeen vähän. Leveyttä onkin aika sopivasti. Periaatteessa voisi myös neuloa paitaan lisää mittaa, sillä lankaa jäi vajaa puoli kerää ja tuosta helmasta olisi aika helppo jatkaa ainaoikeinneuletta.

12 kommenttia:

 1. Donegalhan nyt on aina ihana lanka, vaan onpa kivan oloinen paita. Hyvin näkyy sopivan tuo alaosan mallineulekin tweediin, eritoten tähän harmaaseen.

  Donegal-neulehan kutistuu 6 - 7 % pituussuunnassa pesussa & kuivuessa, joten pelkkä venytys ei varmaankaan auta, vaan jos onnistuu, pituutta neulomalla lisää. Donegalin kohdalla pesty mallitilkku on kerrankin paikallaan, ja sellaisen kerran tehtyä tietää jatkossakin - tätä lankaa kun voi olla vaikea vastustaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitti hyvä tietää! :D Kyllähän mää mallitilkun tein ja pesinkin sen vaan enpä sillä tavalla kiinnittänyt huomiota kuin lopulliseen neuletiheyteen... Pittää tekasta joskus jatkoa paitaan, jos pituus alkaa ahistaa. Mutta tää on kyllä ihana lanka tää Donegal, aiettä!

   Poista
 2. Vau siis ihan mielettömän upea paita!

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja ihana harmaa! Kannatti siis purkaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos mukavista kommenteistanne! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)