26. kesäkuuta 2014

Tuliaisia Tallinnasta

Mää oon asunu töissä siihen malliin, että sain pitää koko viime viikon vapaata. Mehän käytettiin tilanne hyödyksi ja lähdettiin Tallinnassa käymään. Etukäteen tiesin että joku lankaputiikki siellä Tallinnassa kuulemma on, Karnaluks siis. Vähä mietin että viittiikö siellä edes käydä kun ei kauheasti tarvetta ole ja aika on rajallista, eikä se kauppa etukäteen nettisivuihin tutustumalla kovin ihmeelliseltä vaikuttanut.

Onneksi kävin. En oo kyllä ikinä nähny missään niin paljoa lankaa ja vielä siihen hintaan. Jotaki pään räjähtämisestä taisin siinä miehelle puhua, hänellä taisi olla sama fiilis, eri syystä kylläkin. Eipä siellä loppujen lopuksi tainnut mennä kuin puolitoista tuntia, onneksi sattui olemaan käteistä mukana sillä tuollahan ei kortti käy. Kaikkea siellä oli, paitsi pingotusvaijereita en saanut vieläkään.

Vanha Tallinnahan on pullollaan pieniä käsityöpuoteja jotka myyvät mm. pellavaa ja perinteisiä Virolaisia neuleita. Yhdessä bongasin ohi kulkiessani lankaa ja kävinkin ostamassa sitten pari vyyhtiä Aade Lõngia, joka oli yli 10 e halvempaa kilohinnalta kuin Suomessa. Järki sanoi että älä nyt, mutta jos kerta viinaksia tuodaan Tallinnasta säästösyistä niin kai nyt lankaakin. Jos oltaisiin omalla autolla oltu niin tilanne olisi voinut riistäytyä käsistä, mutta kun junalla kulkee niin se onneksi rajoittaa tavaran määrää.4 kommenttia:

 1. Miehet, niiden "päät räjähtää" aika herkästi :D
  Minä ihan mukisematta notkun mukana kameraliikeissä ja Verkkokaupoissa, ajattelen että vuoroin vieraissa käydään. Mutta tuonne Karnaluksiin en kyllä ottaisi mukaan, sillä mies saataisi viedä puolet ostoskorin sisällöstä pois ennen kassaa!

  VastaaPoista
 2. Ihan reilua olla vuoroin vieraissa, ja näin määkin koitan ajatella kun täytyy kierrellä juurikin verkkokauppoja tai biltemoita. Meillä ei lankakeriä kiikuteltu takaisin vaan yllytettiin hullua: osta kymmenen niin saat halvemmalla. :D Karnaluksissa kun saa paljousalennusta kun ostaa tietyn verran samanlaista lankaa...

  VastaaPoista
 3. Kuulin kerran Karnaluksissa aika kuvaavan lausahduksen jostain hyllyväliköstä: "Jaa-a, täytynee muuttaa isompaan asuntoon." :D Ihan siihen vielä ei ole onneksi taidettu joutua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, aika hyvä! :D Vielä on onneksi matkaa siihen.

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)