7. maaliskuuta 2014

Yhden kerän ihme

Käydessäni läpi neulekoriani, sen pohjalta löytyi vuoden keskeneräisenä ollut polvisukka Noro Kureyon sockista. Hommassa alkoi aikanaan ahdistaa ehkä tuo lanka, joka näytti paikoitellen siltä, että ei kestä sukissa ja niinpä sukkaprojekti jäi kesken. Nyt tuntui, että oli aika tehdä jotain tuosta langasta. Olen aina välillä ihaillut yhden kerän huivia Ravelrystä: ne on kyllä hauskan näköisiä mutta tulisiko sellaista itse käytettyä?
 
 

Malli: One skein - a stole! (by Katja Jordan) // Ravelry
Lanka: Noro Kureyon sock, 86 g
Puikot: 5 mm

Täytyy sanoa että projektin aikana katselin keskeneräistä huivia aina välillä ja ajattelin, että tästä tulee hirveä, varsinkin kun suurin osa langasta oli kippuralla purkamisen jäljiltä. Miehen ilmekään ei jättänyt paljon varaa arvailuille... Noh, vilkaisu Ravelryyn muiden huiveihin kannusti jatkamaan ja kyllähän tämä pingotettu lopputulos on ihan eri maata kuin se keskeneräinen sykkyrä. Muuttui siipankin mielipide!


Tein huivin muuten ohjeen mukaan, mutta puikot ovat 5,5 mm sijaan 5 mm ja keskiosaa toistin 12 kertaa enkä 10. Muutaman silmukan kapeampikin tämä taisi olla. Nyt vielä pohdin, että yhdistäisinkö huivin päät toisiinsa ja tekisin tästä tuubihuivin vai säilytänkö tämän keveänä kesähuivina.

Vähäsen jäi harmittamaan kun mun kerässä oli muutama solmu ja vaikuttaahan se sitten värien vaihtumiseen. Muuten Kureyon sock oli aika ihanaa lankaa karheudessaan sekä paksuine ja ohuine kohtineen. Sellaista täydellisen epätäydellistä.

10 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen! Pitää lähteä kaivelemaan varastojani, sillä olen melko varma, että jonkun lankalaatikon pohjalta löytyy kerä Kureyon sockia! Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä! :) Toivottavasti lanka löytyi.

   Poista
 2. Mullakin on yksinäinen kerä Kureyon Sockia, joten taidan matkia sinua.

  VastaaPoista
 3. Kiva lopputulos! Noro-lankojen värien idea onkin, etteivät ole täsmällisiä, esim. väri ei toistu ihan samanlevyisenä, joten solmukohdassa voi hyvin väri jatkua eri tavalla. Se vain lisää viehätystä, vaikka ei ehkä ensiksi tunnu siltä.

  Miten olis, jos päihin ompelisi pienet (tai miksei isommatkin) nepparit. Vaikka mustat. Napitkin vois toimia, mallineule menis varmaan napinlävistä. Huivia voisi pitää päät yhdistettynä tai erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä en vaan tykkää nuista solmuista. Mutta onneksi tuo värien äkillinen vaihtuminen ei tässä huivissa pahemmin näy tai haittaa.
   Neppareita määkin oon aatellut, niitä sellaisia ihan pieniä. Tahtoisin, että huivin keveys ei katoa neppareiden tai nappien takia, joten siksi mahdollisimman pienet nepparit. Vielä kun joku ne ompelisi. :--D

   Poista
 4. Tuota mallia olen vilkuillut yksittäisten kerien/vyyhtien hyötykäytöksi, mutta olen kuitenkin jäänyt arpomaan, että näinköhän pitäisin lopputuloksesta... Esimerkkisi rohkaisee; kaunis huivi! :)

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea, täytyy ehdottomasti kokeilla! Ihanat värit tuossa sun huivissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei muuta kuin kokeiluun! Aivan poikkeuksellisen kirkkaat ja täyteläiset värithän tässä on. :)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)