11. maaliskuuta 2014

Ahistus

Yyh. Nyt ärrrsyttää. Folded on melkein valmis. Miehustasta on tehty reilusti alle puolet ja jouduin toteamaan, että lanka ei voi riittää paidan loppuun asti. Niin ja paita on myös muuten kökkö eli turhaa työtä tuli tehtyä. 

 


En vaan ymmärrä tätä mitoitusta. Seurasin ohjeita koon valinnassa ja neuletiheyskin täsmää mutta silti paidasta tulee liian lyhyt säkki. Toki tämä lanka muuttuu kastelun jälkeen aika paljon ja pingoittamalla saa valmista tuotetta muotoiltua mutta ei enää huvita. Niin ja se lankakin loppuu. Olis vaan pitänyt kuunnella vaistoja ja tehdä kuitenkin se s-kokoinen.

Purkuun taitaa mennä.

10 kommenttia:

 1. Voe rökäle! Harmittaa sun puolesta.
  Huomasitkos, että joku muukin ei ollut kovin tyytyväinen tähän malliin: http://harakanlauluja.blogspot.fi/2014/03/hitti-vai-huti.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No rökäleppä nimenomaan. Mutta onneksi harmitus on maksimissaan heti kun tajuaa purkamisen olevan edessä eikä enää siis harmita lähellekään yhtä paljon! Vähän myös lohduttaa tietää, että muillakin on ollut tuon sinänsä kauniin mallin kanssa harmitusta. Ihan kamalaa varmaan sanoa näin. :D

   Poista
 2. Höh voi ei! Ihan typeräntyhmää. Dem feels.

  VastaaPoista
 3. Voi harmi. Tuo on kyllä tuttua myös minulle ja juuri tuossa vaiheessa kun homman tajuaa ja purku on edessä niin suoraan sanottuna ketuttaa niin vietävästi ! Lohdun sanoiksi , kun olet purkuhomman tehnyt ja keksit langalle uuden kivan käyttötarkoituksen niin ketutus häviää...ainakin minulla. Tsemppiä noin käy mille kaikille joskus ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä tässä on jo pahimmasta harmituksesta päästy yli ja uusi mallikin aloitettuna. Eniten ehkä harmitti hukattu neuleaika mutta tuokin oli suurimmaksi osaksi yövuoroissa mukana ja auttoi pysymään hereillä ja pitämään silmät auki. Tehtävänsä se silloin hoiti. Vaan eipä se auta jäädä märehtimään, etteenpäin vaan. :)

   Poista
 4. No voi ryöhnä, miten se noin pullottaa... Voisihan siitä tulla ihan kiva pitkän t-paidan päällä pidettävä neule, mutta hyvin ymmärtää, jos mieluummin purat pois.

  Kokemusta rikkaampana kohti uusia haasteita, eiks jeh. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin on pullea tapaus. :D Tiedän, että käyttämättä jää jos ei ole täydellinen joten sama purkaa pois ja tehdä langoista jotain muuta mukavaa. Oppimiskokemuksena tämä tappio, kyllä vain! :D

   Poista
 5. Katopas, Tiina olikin linkannut, mutta mulla oli vähän samat fiilikset tuon mallin kanssa. Vaikka kovasti sitä on kehuttu. Mun makuun se on melko lyhyt ja leveä, neuloin helmaan lisää pituuttakin, jolloin siitä tuli juuri ja juuri riittävän mittainen. Jos olisin neulonut ohjeen mukaan,niin olisi liian lyhyt. Ehkä se toimisi paremmin laskeutuvammasta langasta kuin mitä itse käytin (?). Mulla tosin tiheys ei täsmännyt, ja "korjasin" sen neuklomalla L-kokoa saadakseni M-koon. Leveydessä toimii, mutta oisko se sitten tehnyt miehustaan liikaa pituutta, en tiedä. Mutta hyvä lanka vaan uusiokäyttöön! Jos ei huvita purkaa niin neulo suoraan neuleelta toiselle, itse saan ainakin siten sileämpää neulosta aikaisemmin kuin kerälle puretusta langasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan mitoitus tässä tuntuu olevan pielessä tai ei ainakaan itselle sopiva. Pituutta saisi olla helposti viisikin senttiä lisää. Paita ei mallikuvissa näytä yhtä leveältä kuin mitä siitä ainakin itselläni tuli. Laskeutuvampi lanka olisi saattanut kyllä tilannetta pelastaa, vaan saapa nähdä tuleeko koskaan koitettua tätä mallia enää toiste... Paljonhan tällä mallilla on kauniita paitoja tehty. Täytyypä koittaa tuota sinun vinkkiä jos näyttää että neulepinta on kovin muhkuraista! :)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)