13. elokuuta 2013

Heponen

No oho. Niin se vaan vierähti melkein kolme kuukautta, ettei tullut tänne kirjoiteltua ollenkaan. Toivottavasti kaikilla on ollut mukava kesä sillä mulla ainakin on, työntäyteinen tosin. Voin kertoa, että kun on vuorotöissä toisella paikkakunnalla ja siinä ohella kirjoittelee opinnäytetyötä, ei jää paljoa aikaa tai virtaa neulomiselle tai blogimaailmalle. Lankoja kyllä on haalittu entiseen malliin ja uusia juoniakin punottu.

Jostain syystä kesäisin tekee usein mieli virkata ja tämän kesän pääjuttu onkin ollut monessa muussakin blogissa esittäytynyt kukikas virtahepo.


Malli: Happypotamus the happy hippo crochet pattern (by Heidi Bears) // Ravelry
Lanka: Pohjavärin valkoinen Novita tico tico 30 g. Paljon ohuiden sukkalankojen jämiä.
Koukku: 1,75 mm

Ja olihan tätä heposta mukavata tehdä! Värien miettiminen ja sommitteleminen oli hauskaa ja ohjeet oli niin hyvin kirjoitettu, että tällainen vähemmän virkannutkin tajuaa missä mennään. Käytin tähän kaikenlaisia ohuiden sukkalankojen jämiä ja epämääräisiä nöttösiä, joita laatikoiden kätköistä löysin. En tiedä paljonko lankaa kokonaisuudessaan meni. Oli kyllä tarkoitus tämä punnitakin tyhjänä vaan, kuinkas ollakaan, unohdin. Villi veikkaus on, että n. 100 g on hippo syönyt lankaa. Silmiksi laitoin turvasilmät, sillä tämä ei (valitettavasti) jää minulle vaan menee sille samalle pienelle, jolle täällä on aikaisemmin neulottu. Ehkäpä saan vielä omankin heposen joskus...

12 kommenttia:

 1. Onpa mainio Hippo! Menee jonoon =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, niin on! Jonoon vaan, suosittelen! :)

   Poista
 2. Hirmuisen hilpeä hippo :)

  Täälläkin opinnäytetyön kanssa painitaan, tosin mie en töihin oo joutunut samaan aikaan jos kodin- ja lapsenhoitoa ei lasketa :D Millä alalla olet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, kiitos! Oma työnsarkansahan niissä lapsissa ja kodissakin on kun vielä väsää opinnäytettä samaan aikaan. Lapset ovat kuulemma hyviä vaatimaan aikaa itselleen. ;)
   Mää opiskelen AMK:ssa sosiaalialaa, vielä puoli vuotta.

   Poista
 3. Hippo on aina vaan yhtä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Niin paljon on ihania toteutuksia tästä hiposta. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on ihana ja kekseliäs malli. :)

   Poista
 5. Ihana! Hippoa oli kyllä kiva tehdä ja toivottavasti innostun minäkin tekemään vielä toisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä hippoprojekti vie kyllä mukanaan kun sen aloittaa. :)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)