5. toukokuuta 2013

Tulokkaan lahjomiseksi

Lähipiiriin on ihan vasta ilmaantunut pienen pieni tyttövauva. Minä olen asiasta mielissäni tietysti myös siksi, että saan nyt neuloa niitä vauvanneuleita, joita aina välillä tulee ihkuteltua ja samalla pääsen eroon jämälangoista. Pikkasen esimakua asiaan on jo otettu ja lahjuksetkin toimitettu saajalleen, joka oli varsin valloittava ilmestys!


Malli: Blue Steps - Baby Booties (by Strickhasi) // Ravelry
Lanka: Sandnes Garn Lanett, ruskea 3 g ja Cascade yarns Heritage, oranssi 10 g
Puikot: 2,5 mm Addi pyöröt


Malli: Oma muunnelma Siljan lapasista // Ravelry
Lanka: Sandes Garn Lanett, 16 g
Puikot: 2,5 mm

Alkuperäisten Siljan lapasten silmukkaluku vaikutti olevan melko pieni minun tiukalle käsialalleni, jotenka sovelsin silmukoiden määrää itse. Loin 44 silmukkaa, ennen toista joustinta kavensin 36 silmukkaan. Jatkoin ohjeiden mukaan, kunnes kämmenten sileää neulosta oli 4 cm. Sen jälkeen kavensin 32 silmukkaan, neuloin kolme välikerrosta ja sitten tein sädekavennuksen. Sekava selitys mutta lapasesta tuli hyvin sopivat. Olipa muuten aika vaikea arvioida, minkä kokoiset kädet on vastasyntyneellä...

Kaikessa hiljaisuudessa, onnistuneen Still Lightin rohkaisemana olen aloittanut uuden neuletakkiprojektin. Alku oli melkoisen kankea ja hidas, nyt sujuu ainoastaan hitaasti. Mutta hiljaa hyvä tulee vaimitenseoli ja välissä tehdään muuta, jos kyllästyttää.

6 kommenttia:

 1. Nuo tossut on tosi hyvän malliset, meilläkin on kovassa käytössä vähän isommiksi sovelletut baby bootiesit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Ja tuo puolipatenttineulos sopii tosi mainiosti näihin tossuihin, on mukavan joustavaa mutta kuitenkin napakkaa.

   Poista
 2. Söpöjä neuleita, mut ainahan nuo vauvajutut on! :D Tsemppiä takkiprojektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne, pieniä ja söpöjä. Kiitos tsempeistä, hiha- ja helmavaiheet on hieman puuduttavia.

   Poista
 3. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta toki! Terveisin toinen lopputyön tekijä. :P

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)