26. huhtikuuta 2013

Ne latvialaiset ja arpaonnea

Nyt on latvialaiset lapaset valamiit! Syyskuusta asti niitä oon väännetty välillä ilon ja enimmäkseen ahdistuksen kanssa vaan nyt saa iloita valmiista lapasista. Tai syksyllä viimeistään, kun nämä pääsee käyttöön.


Malli: Graph 117 - District of Kurzeme kirjassa Latvian Mittens (Lizbeth Upitis) // Ravelry
Lanka: Valkoinen Schoppel-Wolle Admiral Stränge 47 g, Musta Drops Fabel 30 g ja punainen 15 g, keltainen Cascade yarns Heritage 5 g, siniviher-kirjavasta Novita Tico Ticosta vaaleansinistä 5 g
Puikot: 2 mm

Kuvittelin peukaloiden neulomisen olevan se viimeinen vaihe ennen tuhannen langan päättelyä vaan sittenpä otettiinkin takapakkia: lapasista tuli hiukkasen liian lyhyet. Siispä purkuhommiin ja lisää pituutta lapasille - eihän nyt tässä vaiheessa enää sovi luovuttaa ja jättää lapasia vain melko hyviksi.

Lapasilla on kokoa sen verran, että mahtuu hyvin toiset kintaat alle. Itse asiassa mulla onkin puikoilla aluslapaset kauan varastossa pyörineestä Nalle marjaretki -langasta. Näistä latvialaisista vasen lapanen on tosiaan jo syyskuussa neulottu peukalon juureen asti ja ilmeisesti kirjoneulekäsialani on syksyisestä löystynyt, kun oikean kintaan alkupuolisko on isompi ensimmäiseen verrattuna. Mutta kyllä minä oon tyytyväinen näihin lapasiin ja siihen että ne on nyt pois keskeneräisten töiden korista. Onkin jo aika saada uutta täytettä sinne.

Muutakin iloista on sattunut: osallistuin Paula Kristiinan blogin 2-vuotis arvontaan ja olipa mukava yllätys huomata onnettaren suosineen minua, jota ei liiemmin hänen taholtaan suosita. Maatuskat on ihan lemppareita ja suklaa maistuu aina! Iso kiitos vielä. :)

9 kommenttia:

 1. Jestas kun hienot! Ei voi kuin hattua nostaa aherrukselle :)

  VastaaPoista
 2. Lääh miten hienot! Reilut lapaset on parhaita :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat lapaset! Todella kauniit! :)

  VastaaPoista
 4. Voi, miten hurjan kauniit lapasista tuli! Mahtavan upeat! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)