29. maaliskuuta 2013

Ykskyntöset

Olen huomannut usein ihailevani perinnehenkisiä neuleita, erityisesti lapasia, ja sillä varmaan tykästyin Ykskyntösiinkin (aika vaikeaa muuten kirjoittaa tuo sana, ilman että tulee yksikyntöset...). Kauan nämä ovatkin projektijonossani hakeneet paikkaansa! Maaliskuun alussa pistin viimein sukat puikoille tarkoituksena myös se, että saisin niihin kulutettua nallen vahvuisia jämälankojani. Niitä kuluikin lopulta valitettavan vähän ja näitä varten ostettua valkoista nalleakin jäi nöttönen jäljelle, joten se on kai lähinnä plus miinus nolla sitten. Möh. Mutta sainpahan kivat sukat! Tämän vahvuisia sukkia minulla ei juuri olekaan...


Malli: Ykskyntöset (Jenni Österman) // Ravelry
Lanka: Novita Nalle 90 g, Gjestal Silja 10 g, lisäksi pätkiä tummanvihreää Nallea ja vaaleanvihreää Maijaa
Puikot: Kirjoneuleosioon 3 mm, muuten 2,5 mm


Tuo lyhennetyin kerroksin tehty kärki oli mulle aivan uusi juttu ja voisin käyttää sitä ehdottomasti toistekin, siitä tuli mukavan näköinen. Samalla periaatteellahan se tehdään kuin tiimalasikantapääkin mutta näin kärkeen sovellettuna ei ole tullut ennen vastaan. Miinuspuolena siinä tosin on se, että silmukoitavaksi jää aika paljon silmukoita, näissäkin sukissa 30. Jostakin syystä silmukointi aiheuttaa minussa aina verenpaineen nousua ja hampaiden kiristelyä, vaikka se yleensä sitten sujuukin ongelmitta. Varren kirjailujen tekeminen oli mukavaa ja uusi juttu sekin!

Nyt olisi tarkoitus saattaa loppuun projekti, joka on ollut tekeillä viime syyskuusta asti. Puuh. Ikinä ei pitäisi jättää mitään näin pitkäksi aikaa lojumaan, sillä jatkaminen myöhemmin on tälläkin kertaa vaikeaa. Latvialaiset lapaset, sarjassamme "joululahjojen tieltä keskeineräiseksi jääneet".


Mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä kaikille!

9 kommenttia:

 1. Ihanat kirjoneulesukat ! Ja lisää ihanuuksia tulossa. Hyvät pääsiäiset sinullekin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun vaan pääsisi taas vauhtiin noiden lapasten kanssa... :D

   Poista
 2. Upeat! Tosi hyvät värivalinnat ja valtavan taidokasta ja siistiä kirjomisjälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Värivalinta oli vaikea, kun olisi ollut niiiin monta hyvää yhdistelmää.

   Poista
 3. Onpa nämä nätit! Kiitos hyvästä ohjevinkistä, pitää ihan pistää talteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä. ;) Tämä on kyllä mainio ohje!

   Poista
 4. Aivan mahdottoman komiat sukat! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)