11. maaliskuuta 2013

Pehmeää pitsiä

Muistatteko, kun syksyllä ostin Kädentaitomessuilta Shilasdair Luxury 4 ply -lankaa pari vyyhtiä? No ette varmasti mutta kävin myöhemmin ostamassa sitä Lennulta vielä yhden vyyhdin, sillä huiviohjeita selailtuani tulin siihen tulokseen, ettei kaksi vyyhtiä vaan riitä tarpeeksi isoon huiviin. Aiemmin oli tarkoitus neuloa langoista Aria Delicato, vaan sittenpä löytyikin mieluisampi malli.


Malli: Braid scarf (by Foldi knit) // Ravelry
Lanka: Shilasdair Luxury 4 ply, 133 g
Puikot: 4 mm Knit Pro Nova metal

Kokoa tältä huivilta löytyy: pituus on reilut 240 cm ja leveys keskeltä 40 cm. Lanka on pehmeintä jota olen koskaan neulonut, neulepinta tuntuu ihan samettiselta. Ohje tähän huiviin oli aluksi saatavissa vain neulekoneelle, joten sen muuntaminen käsinneulontaan sopivaksi vaati hieman ajattelua (!) ja soveltamista. Nyt tuolla sivustolla on käsinneulojillekin ohje mutta tämä minun versio on ihan omanlaisensa.


Pingottamisen jälkeen huivi tuotti hienoisen pettymyksen, kun se ei ollutkaan niin mahtava kuin päässäni ajattelin. Lisäksi yläreunan rullautuminen ärsytti. Päätin purkaa tämän ja ostin uuden ohjeenkin lankoja varten. Kuitenkin piti vielä kerran tällätä huivia kaulalle talvitakin kanssa ja ilman takkia ja kevättakin kanssa ja ja... sitten kun osasin hellittää niistä aiemmista mielikuvista, niin tajusin, että tämähän on oikeasti aika hyvä huivi, eikä se reunakaan niin pahasti edes rullaudu! 


Kiitoksia vaan kärsivälliselle kuvaajalle. Viimassa, pakkasessa ja kirkkaassa talvisäässä ei ole kuvaaminen kovin herkkua, vielä kun ne kaikki koiranulkoiluttajatkin tuli yhtäaikaa samaan puistoon. Naapurin muijakin se siellä huivia ripustelee puuhun... näytti varmaan fiksulta!

13 kommenttia:

 1. Onpas ihana. Mukava pitsin ja sielän yhdistelmä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! On ehkä vähän lämpimämpikin, kun ei ole joka puolelta reikäinen. :)

   Poista
 2. Naapureille pitää vaan huikata, että etteks te tajuu kuka mä oon - neulovat nakit-blogin Tanja nääs! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tehdä itsensä tutuksi heille. Nii että turha kyylätä tänne päin, kerta mää ripustan neuleita mihin huvittaa! :P

   Poista
 3. Mahtavan hieno! :) Reunan pientä rullautumista ei varmaan käytössä edes huomaa (kuvissa ei ainakaan).

  Jep, tunnen tunteen: kun väijyy jotain tekelettä kameran kanssa hangessa - ja naapurit tuntuvat kulkevan pihallaan aika hitaasti katsellen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ei sitä rullautumista liiaksi huomaa, kun huivi on rypyssä muutenkin.

   Se on vähän hassu juttu, että aina kun rupeaa kuvaamaan niin joku kulkee ohi. Olisipa ihan ikioma piha, jossa kuvata niin ei tarvis julkisesti nolostella. :D

   Poista
 4. Kaunis huivi, ja mahtavan pitkä! Mitä matskua lanka on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan yllätyin siitä miten pitkä tästä tuli. Mutta justiinsa hyvä näin! Langassa on 10% kashmiria, 10% kamelinvauvaa, 40% angoraa ja 40% merinoa.

   Poista
 5. Onpa todella kaunis huivi! Hyvä että pienen harkinnan jälkeen siitä tuli kuitenkin ihan mieluinen. :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)