26. helmikuuta 2013

Se on siinä!

Haa, vihdoin ja viimein se on totta! Heinäkuusta asti se on odottanut myttyräisenä kaapissa, että joku sen saisi kasteltua ja pingotettua. Luulin tekeväni sen jo syksyllä, vaan ei. Pelotti, että siitä tulee kuitenkin huono, sillä ennen pingotusta se ei istunut päälleni ollenkaan niin kuin olin ajatellut. Kieltämällä ei asiat useinkaan parane ja nyt se on aika esitellä: lähes ufoutunut Still Light -tunikani.


Malli: Still Light tunic (by Veera Välimäki) // Ravelry
Lanka: Drops alpaca, reilu 9 kerää
Puikot: 3 mm Knit Pro Nova metal
Koko: S


Aiemmin toinen tasku jotenkin "kiersi", eikä asettunut paikalleen kauniisti ja se aiheutti ahdistuksensekaisia tunteita. Vaan jälleen täytyy todeta pingottamisen ihme: koko mekko muuttui ihan täysin ja vaikka itse sanonkin, tämä on i-ha-na!

Ostin tätä varten kymmenen kerää lankaa ja koska sitä loppujen lopuksi oli ihan reilusti, neuloin helmasta noin viisi senttiä pidemmän kuin ohjeessa. On nyt sitten varmasti tarpeeksi pituutta tässä jotta voi käyttää sukkistenkin kanssa. Kaikkien reunojen päättelyihin käytin Jeny's surprisingly stretchy bind off:ia ja se kyllä toimii tässäkin mainiosti ja helmakin on mukavan joustava.

Voisin tehdä tämän uudelleenkin, joskus. Ainut asia minkä tekisin toisin on se, että en marinoisi tätä kaapissa puolta vuotta ennen pingottamista! Mukavasti jäi sellainen tunne, että uskallan taas käydä käsiksi isompiikin projekteihin.

19 kommenttia:

 1. Sueprhyperihana, onneksi teit vaan valmiiksi vaikka epäilytti. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana. oikea monikäyttövaate : )

  VastaaPoista
 3. Kaunis ku mikä! Onneksi puristit sen valmiiksi. :)

  VastaaPoista
 4. Hieno on. Tää on kyllä siitä jännä malli, että en ole nähnyt yhtään toteutusta joka ei olisi istunut kantajansa päälle täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä aivan totta, että tämä neulemalli passaa ihan kaikkien päälle. :) Melko erikoista.

   Poista
 5. Todellakin ihana! Oon muuten samaa mieltä Nastin kanssa, tuntuu käyvän ihan jokaiselle neulojalle.

  VastaaPoista
 6. Mahtava mekkonen, kannatti kaivaa kaapista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Niin paljon vaivaa tämän eteen on nähty, että ei kehtaa kaappiin jättää makaamaan. :P

   Poista
 7. Tosi kaunis! Pitäis tuo omakin uittaa näitten öitten jälkeen, se ei ole joutunut vielä odottamaan vasta kuin muutaman päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin uittamaan ennen kuin venähtää puoleksi vuodeksi. :D Kevät on hyvää aikaa tällaiselle villamekolle. :)

   Poista
 8. Todella kaunis! Minulla olisi tuolla lankavarastossa kasa Alpacaa. Pitäisiköhän niistä kuitenkin neuloa tuo Still light niin kuin ensin suunnittelin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Voin kyllä lämpimästi suositella Still Lightin neulomista. Okei, olihan se välillä vähän tylsää mutta yllättävän nopeasti se valmistuu. Ja lopputulos palkitsee vaivan ehdottomasti. :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitti! Nuo taskut on ihan parhautta. :)

   Poista
 10. Ihanan ihana! Ostin itsekin ohjeen ja langat, mutta aloitan sitten, kun olen ensin saanut yhden tilaustyön, villatakin valmiiksi.

  Vielä kerran, ihanan tunikan olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitoos. Onnea still light -projektillesi! :)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)