10. tammikuuta 2013

Tämän vuoden ensimmäiset valmiit

Tämän vuoden ensimmäiset neuleet on saateltu pois puikoilta. Molemmat työt on kylläkin aloitettu jo viime vuoden puolella...

Ostin viime kevään Dropsin supersalesta seitsemän kerää Nepalia Abalone-neuletakkia varten mutta joulun alla alkoi jotenkin alkoi tuntua, että se juna meni jo ja langoille voisi olla muutakin käyttöä. Neulotulle tuubihuiville (vai lenkkihuivi, silmukkahuivi, mikä onkaan) oli tarvetta, sillä huivirepertuaaristani uupui sellainen kokonaan ja ne on usein aika mukavan ja lämpimän näköisiä.
Malli: Sylkie (by Gudrun Johnston) // Ravelry
Lanka: Drops Nepal, 180 g
Puikot: 5,5 mm Knit Pro Symphonie

Sylkie oli kovin viihdyttävää neulontaseuraa ja kuvionkin oppi muistamaan aika äkkiä ulkoa. Uutena tässä tuli minulle tuo i-cord -reunus ja se, että silmukankierrot tehtiin kokonaan ilman apupuikkoa mitä aluksi vähän arastelinkin, vaan eipä se hankalaa sitten ollutkaan. Ainoa ongelmakohta tuli lopussa, kun piti kiinnittää huivin aloitus- ja loppupäät toisiinsa kiinni enkä saanut sitä tehtyä siististi virkkaamalla, kolmen puikon päättelyllä enkä ompelemallakaan. Lopulta sain silmukoimalla melko siistin ja huomaamattoman liitoskohdan.

Toinen nyt valmistunut neuleprojekti on odottanut valmistumistaan viime syyskuusta lähtien. Nämä Skew-sukat ovat kulkeneet koulussa mukana luentoneuleena. Lokakuussa alkoikin sitten harjoittelujakso ja luennot jäivät, joten nämäkin jäivät sitä myötä unohduksiin.
Malli: Skew (by Lana Holden) // Ravelry
Lanka: Drops Fabel, 80 g
Puikot: 2,5 mm Addi pyöröt

En oikein innostu näistä pätkävärjätyistä langoista enää nykyään mutta tämä on mukavan raikkaan väristä. Tuota vaaleampaa vihreää kun saisi ostaa erikseen, niin nam nam. Mistään raitojen kohdistamisesta ei tämä symmetriaintoilija jaksanut tällä kertaa välittää ja mahdotonta se olisi ollutkin, kun toisessa kerässä tuli vastaan ainakin kolme solmua ja raidoitus muuttui vähän väliä. Tiedä sitten, kuinka monta solmua siellä lopulta oli.

Skew on melekosen jännä malli enkä osaa kuin ihmetellä, miten joku voi tällaista keksiä. Emmäävaan. Saatanpa tehdä toisetkin!

17 kommenttia:

 1. Ihanan muhkean ja lämpimän näköinen tuubihuivi. Kaunis! Skewt ovat minulla vielä kokeilematta, ihan siksi kun saan aina muokata ja säätää silmukkalukuja tiukalle käsialleni sopivaksi enkä tiedä saisinko tuolla mallilla aikaiseksi kuin outoa mörvelöä :D .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on oikein lämpöinen huivi nyt kun olen kunnolla testannutkin (ulkona -20, hrrr...). :) Aika timmit sukathan tuolla Skew-ohjeella tosiaan tulee, jos on kovin tiukka käsiala niinku mullaki. Ehkä vähän paksumpi lanka tai isommat puikot?

   Poista
 2. Kaunis huivi ja varmasti lämmin!
  Skewt ovat kyllä jännät, jospa minäkin joskus niistä innostuisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä tarkenee, kun saa ihan kahteen kertaan kääräistyä kaulan ympäri. :)

   Poista
 3. Mukavan muhkea huivi, kaunis kuvio! Nepal on mainio lanka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Kyllä kelpaa Nepalia käyttää ehdottomasti toistekin, on niin kaunis ja pehmeä lanka. :)

   Poista
 4. Ihana kauluri. Todella tyylikäs ja taatusti lämmin ja pehmeä. Sukkamalli alkoi kiinnostamaan täälläkin. Tulee tosi kivan näköistä tuollaisesta pätkävärjätystä langasta. Hienot !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Pätkikset on ihan omian tähän sukkamalliin. :)

   Poista
 5. Sylkie näyttää niiiiin ihanan lämpimältä et toivoisi että oisi itekin uhrannut jotkut langoistaan tuollaiseen :D Ja skewt on hienot, mullakin ois noita pätkärääkättyjä varastossa mistä voisi vihdoin kokeilla tuota mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kerkeää, eiköhän tässä näitä tuuli-/pyry-/pakkaspäiviä riitä... :P Hrr...

   Poista
 6. Vielä tähän lisään, että mun blogissa on sulle tunnustus :D

  VastaaPoista
 7. Vielä lisään tähän, että mun blogissa on sulle tunnustus :D

  VastaaPoista
 8. Kivoja käsitöitä sinulla!
  Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 9. Hurjan hauskannäköiset sukat olet kutonut! Väritkin on ihanat!

  Sinulle on muuten tunnustus blogissani, pyörähdäpä kurkkaamassa :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)