22. joulukuuta 2012

Viimeinen joululahja puikoilta pois

Vihdoin ja viimein on viimeinenkin neulelahja tälle joulua päätelty ja paketoitu! 
Malli: Pattern 21 (by Charlene Schurch), kirjassa Mostly Mittens // Ravelry
Lanka: Novita Nalle (musta 45 g ja vähän beigeä) ja Gjestal Maija 45 g
Puikot: 2,5 mm

Jotenkin kummasti näistä lapasista tuli keskenään hieman eri kokoiset. Sama lanka ja samat puikot on molemmissa mutta kahden lapasen välissä oli sukkaprojekti cubicseilla ja sen verran aikaa, että jokin vipu päässä oli vaihtanut asentoa enkä osannut enää tehdä toisesta samanlaista. Vaan eipä se ero nyt onneksi niin hirmuinen ole, etteikö näitä kehtaisi lahjaksi antaa hyvällä mielellä.

Minulla on tapana tehdä näiden Mostly Mittens -kirjan lapasten peukut hieman eri tavalla mitä ohjeissa. Ohjeiden mukaan peukalo tulee ihan lapasten sivulle mutta mun mielestä istuvuus on parempi, kun sen tekee pari silmukkaa enemmän kämmenen puolelle.


Tänään on ollut aikaa tehdä viimeisiä jouluvalmisteluja kotosalla. Maistoin taannoin itse leivottua saaristolaisleipää ja tykästyin siihen niin, että halusin leipoa sitä joulutuliaisiksi minun ja mieheni perheille. Tuota oli aika vaivatonta tällaisen kokemattomammankin leipurinkin tehdä ja saaristolaisleipä passaa joulupöytään kyllä erityisen mainiosti. Kun leivän tekee kertakäyttövuokaan, se on tosi helppo viedä lahjaksi. Vielä olisi  pakkaushommia ja huomenna voidaankin jo suunnata kotipaikkakunnalle joulun viettoon.

4 kommenttia:

  1. Kauniit lapaset ja leipää alkoi tehdä mieli... saaristolaisleipä on niiin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitoos! Kyllä maistui saaristolaisleipä, omnom. Ja oli muuten mieluisa tuliainenkin!

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)