17. joulukuuta 2012

Kertuhkot

Toiseksi viimeinen joululahja on nyt valmis ja pingoitettu. Olo alkaa olla jo vähemmän epätoivoinen lahojen valmistumisen suhteen... Nämä sukat saa äiti. Jalkamallina toiminut mies ei käytä punaisia pitsivillasukkia muutoin kuin rouvan pakottaessa.Malli: Kerttu (by Uhoava Gnu) // Ravelry
Lanka: Viking Ville, 130 g
Puikot: 4 mm Knit Pro Cubics
Koko: L (42)

Muuntelin Kerttujen ohjetta sen verran, että vaikka teinkin L-kokoiset sukat, käytin pienemmän sukan kaaviota ja tein sitten joustimesta neljä silmukkaa leveämmän. Vaihdoin myös reunimmaisen pitsikuvion toiseen, Olympian Sockseissakin tavattuun kuvioon. Alkuperäinenkin on kyllä ihan kiva, mutta jotenkin tuo kokonaisuus olisi jäänyt minun makuun liian reikäiseksi 4 mm puikoilla. Mutta hei, koska ohjeessakin ihan sanotaan jotta saa muokata itelle sopivaksi, niin munhan ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa muuntelusta!

Nämä sukat oli ensimmäinen työ, jossa käytin Knit Pro Cubicseja ja en mää nyt vielä ainakaan hoksannut, että ne olisi olleet mitenkään... erilaiset. Tai erityiset. En huomannut eroa tavallisiin. Taidan olla ainoa?

Siis sen lisäksi, että niissä on neljä kulmaa.

6 kommenttia:

 1. Komiat tuli! Ja onnistunut palmikonvaihdos, tää on miustakin parempi kuin alkuperäinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Vaikka kiinnostaisi kyllä tehdä yhdet ihan alkuperäiselläkin ohjeella, ehkä vaan ohuemmalla langalla... Näyttää ainakin muiden kuvissa hyvältä.

   Poista
 2. Komeet on! Oikeat joulusukat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Onhan nämä melekosen jouluiset. :)

   Poista
 3. Kauniit kertut! Kaunis on tuolla palmikkolla tuo reuna.

  Mä en ole huomannut cubicseissa muuta eroa kuin että ekassa paketissa oli yhdessä puikossa halkeama ja se repi lankaa rikki. Sain paketin vaihdettua, mutta uudessa paketissa oli kahdessa puikoissa samanmoinen halkeama, joten neuloin sitten sukkia enää neljällä puikolla, kunnes niistäkin yksi katkesi kärkikavennuksissa. En taida jaksaa valittaa tästä toisestakin paketista. Helpommalla pääsee kun neuloo ihan perusbambuilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinullapa on käynyt harmillisen huono tuuri cubicsiesi kanssa. :/ Ei varmaan tee enää mieli cubicseilla neuloakaan tuon jälkeen.

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)