29. marraskuuta 2012

Vellamot

Ihan ekaksi minun täytynee kiittää teitä aiemmin kommentoineita. Teidän mukavat kommenttinne saavat suupieleni venähtämään korviin asti. Sitä tarvii näin marraskuun harmaudessa.

Parien kirjoneulelapasten jälkeen teki mieli neuloa jotain aivotonta mutta kuitenkin kivaa ja viihdyttävää. Sellaiseen on omiaan raitasukat liukuvärjätystä langasta: aina yhden värillisen raidan neulottuaan haluaa muka neuloa vielä sen seuraavankin koska on pakko nähdä vielä millainen siitä tulee. 


Malli: Vellamo (Taina Anttila) // Ravelry
Lanka: Drops Fabel 45 g ja Schoppel-Wolle Crazy Zauberball 25 g
Puikot: 2,25 mm Clover Takumi (2,5 mm kirjoneuleosiin)

Koitin tehdä kirjoneuleosiot tarpeeksi löysiksi, sillä tiedän syyllistyväni herkästi liian lyhyisiin langanjuoksuihin: vaihdoin hieman paksumpiin puikkoihin ja koitin venytellä neulepintaa yhtään pidempien lankajuoksujen kohdalla.

Ja kiristäähän se. Tai no ei purista kiristä, mutta kyllä sukkaa jalkaan vetäessä kantapään kohdalla taas kummasti ahdistaa, sukkaa ja minua. Ei se sukkien käytettävyyteen vaikuta, vaan haitta on syntynyt lähinnä sinne henkiselle puolelle. Ohjeesta poiketen käänsin kirjoneuleosiot toistensa peilikuviksi. Tiimalasikantapäässä noudatin Ullan ohjetta.


Näiden sukkien neulomiseen oli puolipakko käyttää vähälle käytölle jääneitä Clover Takumi -bambusukkiksia, sillä metalliset 2,25 mm puikkoni ovat kiinni Vilai-sukissa (joo, olen taas kunnostautunut keskeneräisten töiden haalimisessa). Täytyy ihan kehaista niitä, sillä ne ovat edelleen ehyet, vaikka neulon aika tiukkaa enkä siksi ole tohtinut Knit Pron ohuita puikkojakaan ostaa yksien katkenneiden jälkeen. Nämä kyllä taipuu, vaan ei taitu. Ainakaan vielä. Vähän miinusta täytyy kuitenkin antaa puikkojen kaiverruksista, sillä niiden vuoksi neule ei liu'u puikolla ihan täydellisesti.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.


5 kommenttia:

 1. Ihanat, liukuvärjätty lanka sopii tosi kauniisti Vellamoihin ja sukissa on ihan eri tunnelmakin, kun ne ovat vaaleammat kuin alkuperäisohjeessa.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit sukat. Tyylikkäät värit olet valinnut sukkiisi. Nuo pätkävärjätyt ovat niin kauniita yhdistettynä yksivärisen kanssa. i sukissasi anakaan kuvien perusteella mitäänn kirraamista huomaa, joten vedä syvään henkeä ja totea itsellesi : Tulipa neulottua täydellisen onnistuneet kirjoneulesukat ja ole tyytyväinen saavutukseesi. Kauniit ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pitäisi aina olla kai vähän armeliaampi itselleen...

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)