4. marraskuuta 2012

Mussalon lapaset

Tällä pajalla alkaa joululahjat valmistua. Nämä lapaset ovat kuitenkin ensimmäinen lahja, jonka saan kuvattua, sillä harmaa sadesää ja valon puute eivät innosta kuvaamaan sitten yhtään. Toisaalta, nyt kun on taas työharjoittelukin alkanut, en ole päivänvalon aikaan juurikaan kotona, muuten kuin viikonloppuna.

Ja kyllä vain, minähän tohdin esitellä joululahjoja täällä jo ennen joulua, sillä en ole pahemmin blogiani tutuille mainostanut. On siis olemassa ainoastaan häviävän pieni mahdollisuus, että paljastuisin lahjoineni...

Tosin näiden lapasten saaja, eli pikkusiskoni, tietää kyllä saavansa lapaset lahjaksi. Ja tietääpä hän myös niiden olevan toiveidensa mukaisesti viininpunaiset. Joku voisi sanoa, että meillä on perhepiirissä tämä lahjojen antaminen aika tylsää ja yllätyksetöntä: annetaan kaikkea käytännöllistä, toiveiden mukaista ja varmasti tarpeellista. Ja tottahan se on. Malli: 59. Mussalo (kirjasta Sata Kansanomaista kuviokudinmallia) // Ravelry
Lanka: Novita Nalle, beige 35 g ja viininpunainen 55 g + pätkä pinkkiä Gjestalin Maijaa.
Puikot: 3 mm

Näistä lapasista tuli aika reippaan kokoiset ihan tarkoituksella. Edellisten siskolle tekemieni lapasten alle ei sopinut toisia lapasia mutta näihin kyllä pitäisi sopia. Tarkenee sisko sitten paukkupakkasillakin.

13 kommenttia:

 1. Kaunis väriyhdistelmä! Lapasen suun koristeraita on myös upea, miulla on just sama kirja tässä vieressä pöydällä ja nyt piti oikein ohjeesta tarkistaa että sielläkö sen neulominen neuvotaan :D Eipä neuvottu, onko tuohon ohjetta jossain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Juu ei löydy tuosta lapaskirjasta ohjetta, mää katon sen aina tarvittaessa Upitiksen Latvian Mittensistä. Mutta esim http://ohdessaknits.com/2010/07/17/latvian-braid-tutorial-and-other-such-stuff/ on ihan hyvä ohje. Tai tässä http://ohdessaknits.com/wp-content/uploads/omgbff_bracelet2.pdf on ehkä vieläki paremmin selitetty vaikka samat kuvat onki. Toivottavasti nuista on apua. :)

   Poista
 2. Aivan ihanat! Miksiköhän kotkalaisilla on noin monta perinnelapasohjetta? Meren rannalla paleltaa sormia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja sanoppas muuta. Mää kyllä haluaisin välillä jotaki Pohojois-Pohjammaan maakuntalapsiaki, koska kyllä täälläkin ollaan meren rannalla ja aina tuulee ja palelee. Sanoisin että epäreilua. :D

   Poista
 3. Ihania neulomuksia sinulla täällä! Olipas mukava eksyminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Eksyhän toki toistekin. ;)

   Poista
 4. Aivan ihanat lapaset! Suunnittelin neulovani ensimmäiset kirjoneulelapaseni, mutta taitaa jäädä tältä vuodelta vain haaveeksi.

  VastaaPoista
 5. Oi, onpa kerrassaan kauniit lapaset! Nätti malli ja kivat väritkin. Tuo vaaleanpunainen raita alareunassa on hauska yksityiskohta.

  VastaaPoista
 6. On kyllä kauniit lapaset! Joululahjoja on ihan hyvä vähän näyttää edeltä jos joku vaikka saa vinkkiä ja ehtii neuloa jouluksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät joululahjavinkithän on aina tarpeen! :)

   Poista
 7. Kauniit on kyllä lapaset. Ja niin tutun oloiset, sillä pidin tuollaisia lapsena kauan, kauan sitten, kun äiti neuloi pilvin pimein kirjoneulelapasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä perinnemallit on kyllä siitä ihania, kun niin moni tunnistaa niistä tuttuja malleja ja monilla on niistä muistoja. :)

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)