7. lokakuuta 2012

Jalasjärven lapaset

Mikähän homma sekin on, että joo, kavereille ja perheelle tulee aina välillä neulottua lahjoja. Itsellekin neulon (tieeetysti!) paljon. Mutta tuolle miehelle, joka minut on vihille vienyt ja jonka kanssa jaan koko elämäni, tulee neulottua tosi harvoin yhtään mitään. Näistä lapasistakin piti tulla alun perin joululahja siskolle, vaan koskapa ne alkoi näyttää heti alussa enemmän miehiseen makuun sopivilta, niin siippa varasi ne itselleen. Ihan hyvä, että pitää puolensa!

Malli: 63. Jalasjärvi (kirjasta Sata kansanomaista kuviokudinmallia) // Ravelry
Lanka: Kehräämö Christina 2-säikeinen sukkalanka kainuunharmaksesta 64 g ja Novita nalle 40 g
Puikot: 3 mm

Näistä tuli aika perinteikkäät: kainuunharmas on alkuperäinen suomalainen lammasrotu ja lapasten mallikin on suomalaista perinnettä. Alkuperäiset värit näissä Jalasjärven lapasissa on tosin musta ja valkoinen eikä harmaa ja ruskea. Mutta hei, silti! Peukaloihin ei ollut kirjassa ohjetta, jotenka sovelsin ne Mostly Mittens -kirjan ohjeilla. Lapsista tuli pehmeät, lämpöiset ja justiinsa sopivat miehen käsille.

Täällä on aloitettu joululahjojen neulominen: on pariakin lapasta, pipoa ja minullekin melko uutena intarsia-juttuja. Siis jos aika riittää. Minähän oon päättänyt jo aikoja sitten, että ei oteta ylimääräsiä paineita näistä hommista... Koulu ja opinnäytetyö tuottaa tällä hetkellä ihan riittävästi päänvaivaa ja neulominen ja käsityöt saa pysyäkki vastapainona niille. Joo, ja ensi viikonloppuna onkin kunnolla sitä vastapainoa, kun on Kädentaito-messut Oulussa. Viime vuonna jätin muka järkisyistä käymättä ja heti kadutti, nyt on siis pakko päästä! Jäämme odottaviin tunnelmiin...

8 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset ja siististi tehty :)

  VastaaPoista
 2. Ihana blogi täällä♥ Kauniit lapaset! Varmasti lämpimät ja vielä oman vaimon neulomina lämmittävät syräntäkin:) Olin juuri seinäjoen käsityömessuilla ja mahtavaa oli -Oulussa kun on monta kertaa suuremmat, niin ihan ehdottomasti kannattaa mennä! Itsekin olin Oulun messuilla kaksi vuotta sitten ja näkemistä riitti. Kivaa päivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmu kiva kuulla, että pidät blogistani. Ja lapasista! :) Hmmm... nyt taidan odottaa messuja entistäkin enemmän. :D

   Poista
 3. Mukavan rouheat lapaset!

  Miekin oon menossa Oulun messuille, pakko käydä joka vuosi :D

  VastaaPoista
 4. Hienot lapaset. Väriyhdistelmä mukavan rauhallinen.

  VastaaPoista
 5. Hienot lapaset, väriyhdistelmä on kaunis. Hyvähän se on välillä miehellekin neuloa, pysyy ainakin kädet lämpiminä tämän talven :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos mukavista kommenteistanne. :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)