16. heinäkuuta 2012

Aurinkoplätty ja tilitystä


Malli: Rising sun doily #7274 (The spool cotton company) // Ravelry
Lanka: Schachenmayr SMC Catania solids, 80 g
Koukku: 3 mm

Virkkaaminen on nyt jostain syystä innostanut neulomista enemmän: olen tehnyt vauhdilla lisää isoäidinneliöitä torkkupeittoa varten ja viikonloppuna tein tämän liinan. En vaan jotenkin jaksa keskittyä pitkäjänteisesti mihinkään ja tämäkin oli ihan parin päivän projekti. Siitä tuli kiva. Eikä ollut edes liian vaikea, vaikka ohjeet oli englanniksi.

Syytän tästä neuleinnostuksen taantumasta aloittamiani Sake-sukkia. Niitä oli hirveän mielenkiintoista neuloa. Myöskin tavallaan työlästä, sillä sellaista se jatkuva palmikkopuikon käyttäminen vaan on. Oli tulossa oikein ihastuttavat sukat mutta voeehan pirulainen, kun ei se ensimmäinen sukka kantapään valmistuttua mennyt jalkaan ilman silmitöntä väkivaltaa. Varren kuvio ei joustanut tarpeeksi kantapään yli vetäessä, vaikka varsi kyllä säären kohdalta oli oikein hyvä. Purkuun siis. Ensi kerralla paksumpi lanka ja isommat puikot, tai jotaki...

Sittemmin olen yrittänyt tuosta Sakeissa käyttämästäni Heritagesta muitakin sukkia tehdä mutta siitä on muodostunut yhdenlainen epäonnen lanka: ihan sama mitä yrittää, niin pieleen tuntuu menevän. Ei siis kai ole ihme, jos motivaatio on alamaissa. Rhombukset minä olen siitä viimeksi puikoille pistänyt eikä vielä ainakaan ole tarvinnut purkaa. Ja nyt koputettaan puuta.

5 kommenttia:

  1. Mahtavan aurinkoinen liina. Sopivasti pitsinen ja kuitenkin simppeli. :)

    VastaaPoista
  2. Siis tämä on aivan mielettömän ihana! Rakastuin ensi silmäyksellä, kun huomasin kollaasissa!

    VastaaPoista
  3. Hei minkä kokoinen tämä? Suunnittelen itse tekeväni tämän dropsin safran langasta ja koukulla 3.

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)