17. huhtikuuta 2012

Virkattu pikkukori

Yhdessä aikaisemmassa postauksessani mainitsin, kun olin ostanut Novitan Hanko-lankaa aikomuksenani tehdä siitä tiskirätti, mutta suunnitelmat muuttuivat. Tässäpä olisi muuttuneiden suunnitelmien tulos!


Malli: Pyöreät säilytyskorit, Suuri käsityölehti 4/2012 // Ravelry
Lanka: Novita Hanko, 78 g
Koukku: 8 mm ja 5 mm

Se on minun toinen virkkaustyöni ja olen himpun verran ylpeä itsestäni ja vähän pettynytkin, sillä ei sen virkkaaminen niin vaikeaa edes ollut mitä luulin (vaikka äitiä ihan vähän konsultoinkin yhdessä kohti). Mutta aika hauskaa sitä oli tehdä! Nyt täytynee alkaa väliin virkatakin, pitikin mennä sekaantumaan niihin hommiin kun neulomistakin on tarpeeksi!

Tämä on se pienin niistä koreista, mitä ohjeissa oli, paitsi että tämä on vieläkin pienempi. Jätin viimeisen lisäyskerroksen pois, kun ei siitä olisi muuten tullut yhtään semmoinen söpö pikkukori kuin lehden kuvassa oli, vaan laakea. Ei vastanneet ohje ja kuvat ihan toisiaan enkä kyllä keksi, että olisin mitään väärinkään tehnyt kun neulevirkkaustiheyskin vastasi ohjeessa olevaa. Noh, ei tullut tästäkään söpö eikä tälle käyttöäkään ole tiedossa, mutta kyllä aika tavaran kaupitsee vaimitenseoli.

8 kommenttia:

 1. Oikein kivan näköisen säilytyskorin olet virkannut!Ei uskoisi,että vasta-alkaja olet tuolla saralla.Minullakin suunnitelmissa tälläiset virkkaukset,mutta saapi nähdä kauanko suunnitelman täytyy muhia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Monet jutut on sellaisia, että ne haluaa vaan saada äkkiä tekeille niin välillä on vastapainoksi ihan hyvä haudutella ja pohtiakin ihan kunnolla. :)

   Poista
 2. Kiva pieni säilytyskori! Tykkään, kun se näyttää säilyttävän muotonsa todella hyvin! Tarkoitan siis, ettei se 'lörpötä' vaan pysyy nätisti pystyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin jämptisti se kyllä pystyssä pysyy, kun on on niin paksu (kaksinkertaisesta langasta virkattu) ja palloreunus tukevoittaa entisestään.

   Poista
 3. Heippa! En saa millään tuosta palloreunuksesta sievää, vaikka kuinka olen yrittänyt tavata ohjetta ja kokeillut eri tavoin :( Miten olet tehnyt sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä sen taisin ihan lehden ohjeen mukaan tehdä, mutta sen verran sävelsin, että tein pallukan vain joka toiseen reunuksen silmukkaan. Kokeilin tehdä ensin jokaiseen koska siitä ei sanota lehdessä mitään, mutta sillä tavalla reunuksesta tuli aivan ylitsetursuava.
   Onpa harmillista kun on sinulla noin alkanut tökkiä tuon kanssa. :/ Toivottavasti kuitenkin onnistuu!

   Poista
 4. Voinko lähettää sinulle meiliä? Olisin kiinnostunut tästä ohjeesta mutta en saa sitä mistään käsiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäänpä, että en oikein voi auttaa tässä asiassa, sillä tekijänoikeudet taitavat kieltää levittämästä ohjetta muutoin kuin tuossa lehdessä. :/ Toivottavasti saat lehden käsiisi, löytyiskö kirjastosta tai huuto.netistä?

   Poista

Kiva kun kommentoit! :)