1. huhtikuuta 2012

Portland Gussets

Onpahan muuten viime aikoina vastustanut neulominen ihan kunnolla! Tai siis kun ostin aiemmin tuota Schoppel-Wollen ohutta sukkalankaa ja olen siitä yrittänyt tehdä yksiä jos toisiakin sukkia aina edellisen mallin tökkiessä, mutta ei. Me ei vaan tulla toimeen! Kyllä se varmasti projektinsa vielä joskus löytää, mutta nyt on parempi olla vähän aikaa erillään ja keskittyä mukaviin juttuihin.


Eipä tullut Jitterbugista pitsisukkia, toisin kuin juuri tuossa aiemmassa postauksessa suunnittelin. Oli aika vaikea löytää mieleinen malli, kun langan riittävyydestä ei ollut takeita eikä aiempaa kokemusta ja siksi halusinkin tehdä varpaista aloitettavat sukat. Riittääpähän lankaa saman verran molempiin sukkiin, kun jakaa kerän kahtia keittiövaa'an avulla ja tikuttelee varpaista alkaen niin kauan kuin lankaa piisaa. Ja menipä muuten aika tasan!


Malli: The Portland Gussets (by Yarnissima) // Ravelry
Lanka: Colinette Jitterbug, 110 g
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot
Koko: M (38)


Nämä ovat toiset valmiit varpaista aloitetut sukkani koskaan ja muutenkin tämä malli oli jotain aivan muuta mitä olen tottunut neulomaan. Ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, mutta nyt olen tykästynyt näiden epäsymmetrisyyteen ja siihen, miten Jitterbugin tiukkakierteisyys tuo näihin kontrastia. Mallin istuvuus omaan jalkaani on erinomainen! Langastakin pidän kovasti, mutta vähän mietityttää sen kestävyys, kun siinä ei ole vahviketta mukana ja olen lueskellut sen suuntaista, että saattaapi varpaat kurkkia läpi hyvinkin äkkiä. Sunnuntaisukat siis.

Näitä sukkia neuloessa tuli muuten ensimmäistä kertaa eteeni sellainen tilanne, että alkoi 20 cm sukkapuikot ahdistaa ja tuntua liian pitkiltä. Pohjolan Langasta tarttuikin mukaan 15 cm sukkapuikot ja on ne niin kätevät, että niitähän on ehdottomasti saatava vielä lisää!

Me marsuvanhuksen kanssa toivotaan kaikille aurinkoisia kevätpäiviä ja paljon pääsiäismunia! :)


10 kommenttia:

 1. Iik, voi mikä hymyilevä marsurakkaus! Hän varasti tyystin huomion hyvin kauniilta sukilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, se on täysin hyväksyttävää ja oikeutettua! :D

   Poista
 2. Kauniit sukat. Yleensä en tykkää yhtään vaaleansinisestä, mutta tämä sävy on kyllä nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole minäkään vaaleansinisen ystävä, mutta tämä sävy oli niin ihanan vanhahtava ja lanka hohtava... Tosin joku pitsimalli olisi tuonut sen vanhahtavuuden ehkä paremmin esille.

   Poista
 3. Tosi nätit sukat! Ja kaunis väri tuossa langassa :).

  VastaaPoista
 4. Upeat sukat! Tuovat mieleen auringonnousun! Ja lanka näyttää todella herkulliselta.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)