1. maaliskuuta 2012

Latvialaiset rasat

Neulomistahtini on kahden viime viikon aikana hidastunut huomattavasti. Syynä siihen on sairastelu. Ensin oli vatsatauti ja sen jälkeen päälle hyökkäsi sellainen kuume ja lihaskivut, että eipä paljon jaksanut puikkoja peiton alta kilistellä. Nyt on pahin jo onneksi ohi, mitä nyt flunssaa yskiessä saa varoa puikkoja joutumasta silmiin.

Olympialaissukkien jälkeen mietin sormet syyhyten, mitä uutta ja ihanaa aloittaisin seuraavaksi: shaali vai myssy vai pitsisukat... mutta päädyinkin jatkamaan keskeneräisten töiden loppuun saattamista ottamalla työn alle lapaset, jotka ovat olleet kesken jo viime vuoden elokuusta. Lapasten aloittamisaikaan liittyy aika paljon ikäviä tunteita ja muistoja, joten ehkä siksi nämä lapasetkin ovat mielessäni näyttäytyneet minulle hankalana, hitaana ja hieman vastenmielisenäkin projektina ja siksi lykkääntyneet. Nyt tosin pääsin heti mukavasti vauhtiin: ensimmäisen lapasen valmiiksi saatuani toinen valmistui kuin itsestään ja kaikki aiemmat negatiiviset fiilikset olivat tiessään.


Malli: Graph 78 - District of Vidzeme kirjassa Latvian Mittens (Lizbeth Upitis) // Ravelry
Lanka: Drops Fabel (ruskeaa 35 g ja valkoista 40 g), Drops Alpaca (oranssi) 8 g
Puikot: Sukkapuikot 2 mm

Nämä olivat toiset lapaset, jotka neuloin Latvian Mittens -kirjasta, ne ensimmäiset tosin tein aika paljon soveltaen. Nämä ovat väreiltään samat kuin kirjan vastaavat, kuviointi on sama kämmenessä ja kämmenselässä toisin kuin tekemissäni lapasissa yleensä ja pitkästä aikaa tein myös kiilattomat peukalot. Muutenkin koitin tehdä nämä muistuttamaan kaiken kuvioinnin suhteen mahdollisimman paljon kirjan lapasia. Kirjan lapasissa peukalo oli kylläkin tehty puoli mallikertaa alemmas, mutta minä miellän tuon viimeisenkin oranssin osan varreksi ja siis kämmeneen kuulumattomaksi, joten sijoitin peukalon ylemmäs.


Tykkään lopputuloksesta kovasti! Näistä tuli myös mukavan isot, niin että voin pitää toisia lapasia alla. Pitäisi ehkä jossain vaiheessa neuloa uudet alulapasetkin... Nyt olen omasta mielestäni neulonut niin reippaasti vanhoja töitä pois alta, että saan aloittaa Swallowtail Shawlin, johon olen langatkin hankkinut aikaa sitten!

4 kommenttia:

 1. Tosi kauniit ja värit sopii malliin kivasti!

  VastaaPoista
 2. Upeat lapaset! Itse en ole vielä kirjoneuletta opetellut ja kunnioitan kovasti niitä, jotka osaavat.

  VastaaPoista
 3. Voi kun on kauniit lapaset! Etenkin nuo varret on aivan ihanat!

  VastaaPoista
 4. Minä kiitän paljon kehuista! Pidän väreistä itsekin ja varsissa oli sopivasti näyttävyyttä ja haastetta.

  Hanna: Kirjoneulominen ei lopulta ole kovin vaikeaa. Rohkeasti vain opettelemaan! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)