6. helmikuuta 2012

Punaiset pitsisukat aka harjoittelusukat

Minä en ole enää pitkään aikaan pahemmin välittänyt seiskaveikasta neulotuista sukista: ne ovat turhan paksut, saavat jalat nihkeiksi eivätkä tahdo sopia kenkiin. Vuodesta toiseen olen kuitenkin käynyt säännöllisesti lankahyllyillä ihastelemassa toinen toistaan kauniimpia 7 veljestä -värejä aina kun metsästelen tarjouksia ja päivitän tietouttani markettien lankavalikoimasta. Tällä kertaa kävi kuitenkin poikkeus, sillä en tietoisesti hakeutunut lankahyllyille eikä tarkoituksenani ainakaan ollut ostaa lankaa mutta siinä se oli: ihana, hieman tavallisesta poikkeava punainen erikoisväri poistokorissa keskellä vierasta käytävää. Siinä käytiin taas se tavallinen sisäinen dialogi: "en mää tarvi... muttaku... toisaalta... jos kuitenki" ja kysyttiin mieheltäkin muka lupaa, ihan kuin se oikeasti minulta voisi lankaostokset kieltää. Yhden kerän ostin ja toisen hain myöhemmin (onneksi), kun päätin tehdä pitkävartiset, söpön väriset ja tyttömäiset pitsisukat. Arvonta käytiin tämän kyseisen mallin sekä Kerttujen välillä ja tämä malli voitti varren pitsireunuksensa ansiosta. Kertut siis odottakoon vielä!


Malli: Novita sukkalehti, r. Punaiset pitsisukat  // Ravelry
Lanka: Novita 7 veljestä (marttojen juhlavuoden erikoisväri), reilu 150 g
Puikot: Varren pitsi 4 mm, loput  3,5 mm
Koko: 38/39

Nämä sukat saivat lisänimen harjoittelusukat. Eivät siksi, että vielä harjoittelisin sukkien neulomista vaan koska näitä tulee varmasti käytettyä työharjoittelussani, jossa ollaan paljon ulkona. Pitsikuvioisten sukkien pingottaminenkin kävi helposti, kiitos siitä isälle, joka teki minulle vanerista hienot ja kätevät sukanpingottimet!


Novitan sukkalehdessä on mielestäni muitakin oikein kelpo ohjeita ja tästä riittääkin neulottavaa vielä pitkäksi aikaa. On pitsiä ja palmikkoa sekä sukkaa vähän miehisempäänkin makuun, vaikkapa lahjaksi. Myös erilaisia kärkikavennuksia ja kantapäitä on esitelty kattavasti sekä tietysti ihan perussukat niistä tavallisimmista Novitan langoista.

7 kommenttia:

 1. Kauniit sukat kuten myös edellisen postauksen neuletakki!

  VastaaPoista
 2. Tosi sievät pitsisukat! Se sukkalehti on tosi kiva ja siinä on yllättävän paljon erilaisia juttuja kun miettii Novitan malleja yleensä.

  VastaaPoista
 3. aivan ihanat sukat!
  sain naurut kun luin tuon siun lanka-dialogi, luvan kysymisen mieheltä... minullakin on aina ihan sama homma kun nään lankoja :D oli kiva lukea että muillakin on samoja "ongelmia" :) hah ha..

  VastaaPoista
 4. Nätit ovat pitsisukkasi. Minulla on menossa pitsipolvisukat, katsotaan nyt miten onnistuvat. Minä en kyllä enää uskalla mieheltä lupaa langan ostamiseen kysyä, sen mielestä sitä lankaa on nyt jo liikaa (tosin niin minustakin hieman, lankalaihduttaa olisi tarkoitus). :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kommenttia kuulee täältäkin ja on niitä lankoja omasta mielestänikin jo enemmän kuin kerkeää neuloa... Taitaa olla lankalaihduttaminen ikuisuusprojekti. :D

   Poista
 5. Kauniit ovat sukat. Tottahan mieheltä aina muka kysytään lupaa. Sen saaminen ehkäisee huonoa omaa tuntoa lankaostoksista. Vaikka sillä ei olisikaan mitään väliä, jos lupaa ei saisikaan. :)

  VastaaPoista
 6. Siis sen mieheltä luvan kysymisen pointtihan on nimenomaan se, että jos mies sanoo että osta vaan (niinkuin se yleensä sanoo päästäkseen mahdollisimman pian pois kaupasta), niin tottahan toki ostetaan! Muussa tapauksessa ehkä (erittäin ehkä) harkitaan uudelleen.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)