7. helmikuuta 2012

Kirjahyllyni uutuuksia

Aikaisemmin en ole juurikaan innostunut neuleaiheisten kirjojen ostamisesta, sillä netistä ja varsinkin Ravelrystä löytää yleensä todella hyviä ilmaisiakin ohjeita. Nyt lyhyen ajan sisään hyllyni on täydentynyt useammallakin teoksella, joista neljä uusinta esittelen teille lyhyesti.

Cookie A: Suloisimmat sukat (Sock innovation)

Hieno sukkakirja täynnä pitsiä, palmikkoja ja vauhdikkaita viistoja raitoja. Tykästyin tähän joulun jälkeen kirjakaupassa, mutta piheyden iskettyä hankin kirjan myöhemmin netistä, halvemmalla tietysti. Upeiden valmiiden sukkamallien lisäksi kirjassa opastetaan sukkien itsenäiseen suunnittelemiseen ja muunteluun. Kaikissa sukissa on käytetty fingering-paksuista lankaa, mutta mikäpä estää muuntamaan ohjeita paksummillekin langoille jos innostus ja taidot riittää.

Itseäni mietitytti, että tuleeko minulla koskaan oikeasti tehtyä näin mutkikkaita sukkia kuin tässä kirjassa jotkut ovat, sillä olen aikaisemmin ollut lähinnä perussukkien ystävä. Kuitenkin nyt jo sormet syyhyävät päästä kokeilemaan jotain näyttäviä ja mutkikkaita sukkia itse koolaamistani langoista.

Korhonen, I. & Österman, J.: Neulekirja - Tähkäpää ja muut lempineuleet

Tätä kirjaa ihastelin ensimmäisen kerran kirjakaupassa jo varmaan vuosi sitten. Köyhälle opiskelijalle kirjan hinta oli siinä tilanteessa melko kynnys ja vannotinkin itseni painamaan kirjan nimen mieleeni ja palaamaan asiaan myöhemmin. Tietysti kirjan nimi unohtui.

Joulun alennusmyynneissa kiertelin kirjakauppoja ja kuinka ollakaan, tämä kirja sattui eteeni alehyllyssä reilun 13 euron hintaan eikä silloin tarvinnut kahdesti harkita, ostanko vai en. Tämä kirja on pullollaan toinen toistaan kauniimpia neuleohjeita: löytyy monet upeat sukat sekä ihania lasten vaatteita. 


Stanfield, L. & Griffiths, M.: Neulojan käsikirja (The Encyclopedia of Knitting)

Tämä on nimensäkin mukaan neulojan perusteos. Minulla oli hyvin paljon tämän tyylinen kirja jo ennestään, mutta tässä oli monta uuttakin mallineuletta: on joustinneuleita, palmikoita, ristikkäisiä silmukoita, pitsejä, nyppyjä ja lehtiä ym... Lisäksi tässä on esitelty neulonnan perustaitoja sekä kirjoneulontaa. Aika paljon tässä on kaikkea ylimääräistä jota löytyy netistäkin pienellä vaivalla, mutta kirjan edullisuuden (6,9 e) vuoksi ostin sen.

Mallineuleita en ole koskaan ostannut etsiä netistä, sillä yleensä hakutulokseksi saa aivan jotain muuta mitä on etsimässä. On siis hyvä, että kirjahyllyssä on olemassa varalta pari perusteosta, jotka esittelevät mallineuleita kattavasti ja vaihtoehtoja esim. niille perinteisille joustinneuleille tai pintakuviointeja tiskiluutuihin.

Weston, M.: Upeat kirjoneulesukat (Country weekend socks)

Juhlin vastikään synttäreitäni ja ihana siippani oli hankkinut minulle lahjaksi tämän kirjan! Kirjasta löytyy monenlaisia sukkaohjeita: palmikkoja, kuvioneuleita, pitsejä ja kirjoneuletta. On käytännöllisiä sukkia sekä näyttäviä, pitkävarstisia hienostelusukkia. Tulipa kirjassa vastaan myös minulle aivan uusi kantapäämalli, jossa on kiila, jota aletaan tehdä nilkasta alaspäin. (En osaa selittää paremmin, mutta englanniksi taitaa olla gusset heel?)

Olen ollut yleensä aika laiska käyttämään kirjoneuletta sukissa, koska silloin sukista tahtoo tulla liian paksut, mutta tässä kirjassa oli kyllä niin kauniita ohjeita, että ihan varmasti kokeilen vielä kirjoneulesukkienkin tekemistä! Mainittakoon vielä, että sukkamallien lisäksi myös kirjan valokuvat ovat erittäin kauniita!

3 kommenttia:

 1. Mä ihan vastikään ostin tuon Cookie A:n Suloisimmat sukat. :) Tykkään kirjasta ja yhdet sukat olen jo ehtinyt toteuttaa.

  Lisäksi mulla on ennestään Varpaista varteen - Neulo 2 sukkaa kerralla (apua ku en muista kirjottajan nimeä enkä ehdi nyt kaivamaan kirjaa esiin), mutta siitä en ole vielä ehtinyt toteuttamaan yhtään ohjetta.

  Ja kolmantena on vielä joku Villit Silmukat, jossa on 20 sukkaohjetta, mutta niistä yksikään ei ole sellainen, jonka haluaisin toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen tuota varpaista varteen -kirjaa kaupassa selaillut, mutta ei ole vielä mukaan tarttunut, tekemistä jo minulla olevissa kirjoissa kun piisaa muutenkin. :) En myöskään ole vielä innostunut erityisemmin neulomaan sukkia varpaista varteen, ehkä vielä joskus ja tuo kirjahan saattaisi jopa innostaa siihen...

   Poista
 2. komian kirjasaaliin olet haalinut :)
  ja kommeita töitäkin olet tehnyt..
  yritän epätoivoisesti saada kurottua kiinni ihmisten postaukset 2viikon ajalta :D

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit! :)